Rosenborg Slot

krestenhillerup.dk `s foto Rosenborg slot

Rosneborg Slot set fra kongens have sydøst

Rosenborg castle er et slot i centrum af København. Slottet blev oprindeligt bygget som lysthus efter ordre fra Christian IV 16061607 i en nyanlagt park, Kongens Have, uden for Københavns volde.

krestenhillerup.dk `s foto Rosenborg slot

Rosneborg Slot set fra kongens have.

Med udvidelser i 16131615, 16161624 og igen i 1633 blev det det pragtslot, vi kender i dag, og som var bolig for kongerne frem til 1710. Det er opført i nederlandsk renæssancestil, der var moderne på den tid.

krestenhillerup.dk `s foto Rosenborg slot

Rosneborg Slot nordsiden

I dag er det et kulturhistorisk museum, De Danske Kongers Kronologiske Samling, der fortæller de danske kongers historie gennem 300 år fra Christian 4. omkring 1600 til Frederik 7.s død 1863 og udstiller de danske kronregalier og kronjuveler.

 

krestenhillerup.dk `s foto Rosenborg slot

Rosneborg Slot set fra kongens have øst.

 

 

 

Rosenborg Castle (Danish: Rosenborg Slot) is a renaissance castle located in Copenhagen, Denmark. The castle was originally built as a country summerhouse in 1606 and is an example of Christian IV’s many architectural projects. It was built in the Dutch Renaissance style, typical of Danish buildings during this period, and has been expanded several times, finally evolving into its present condition by the year 1624. Architects Bertel Lange and Hans van Steenwinckel the Younger are associated with the structural planning of the castle.Rosenborg Castle (Danish: Rosenborg Slot) is a renaissance castle located in Copenhagen, Denmark. The castle was originally built as a country summerhouse in 1606 and is an example of Christian IV’s many architectural projects. It was built in the Dutch Renaissance style, typical of Danish buildings during this period, and has been expanded several times, finally evolving into its present condition by the year 1624. Architects Bertel Lange and Hans van Steenwinckel the Younger are associated with the structural planning of the castle.

Rosenborg Castle - krestenhillerup.dk

Rosenborg Castle i morgensol

 

 

 

Comments are Disabled