Københavns Sydhavn

Sydhavnen i København.
Københavns Sydhavn i vinteren 2011.

Københavns Sydhavn i vinteren 2011.

Københavns Sydhavn eller Sydhavnen er et kvarter i København. Det er bygget op omkring havneindustrien i den sydlige del af Københavns havneløb. Blandt områdets markante erhvervsbygninger er Citroënhuset.

Fiskekutter i Københavns Sydhavn i isvinteren 2011.

Fiskekutter i Københavns Sydhavn i isvinteren 2011.

Sydhavnen er delt op i to dele, den gamle del af Sydhavn og den nye del. Den nye del af Sydhavnen er opdelt i tre gamle industriområder, Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge. Områderne er udviklingsområder med lejligheder og kanaler inspireret af bydelen Java i Amsterdam.

Amagerbroen, der forbinder amager med sjællandssiden af København.

Amagerbroen, der forbinder amager med sjællandssiden af København vinteren 2011

Den gamle del af Sydhavnen har ejendomme med små lejligheder, der oprindeligt var beregnet til arbejderne ved havnen, hvilket ikke er tilfældet i dag. En opgørelse fra AKB, der bestyrer mange af lejelejlighederne i Sydhavn, har vist, at 72 % af lejerne er på overførselsindkomst.

Sydhavnen, vinbteren 2010

Københavns udvikling over de sidste 10 år har dog også haft sin indvirkning på Sydhavnen, og den gamle, tunge industriTeglholmen og Sluseholmen er flyttet ud til fordel for kontorvirksomheder med spejlblanke facader.

Comments are Disabled